Nieuws

16 november 2020

Ontdek je unieke talent!

Interview Sonja Koning – Trainer en Loopbaancoach

Er wordt vaak gesproken over competenties, kwaliteiten of talent. Wat is het verschil en wat is talent eigenlijk? We vragen het Sonja Koning, ervaren trainer en (team)coach. Wat is volgens jou de definitie van talent? De optelsom van alles wat jij in je hebt om iets tot stand te brengen waar een ander wat aan heeft!

Lees verder
21 oktober 2020

Energie bespaart je tijd

Je energie managen en daarmee je tijd. Als je jezelf focust op het managen van je energie, maak je vanzelf andere keuzes zonder te hoeven inleveren op resultaat. Sterker nog; vaak is het resultaat beter en geeft het je meer voldoening. Ook bij sporters is het bekend dat juist door voldoende rust te nemen, de prestaties verbeteren. Tijdens een werkdag kan je deze rustmomenten inbouwen door even letterlijk een adempauze te nemen door 3x even diep naar je buik te ademen.

Lees verder
1 oktober 2020

Elevator Pitch

Je ziet het steeds vaker als vraag bij een sollicitatieprocedure; in plaats van een motivatiebrief, word je gevraagd een kort filmpje van jezelf te uploaden voor een eerste selectieronde. Best lastig, zeker voor de wat oudere generatie die niet dagelijks bezig is met selfies of Tiktok filmpjes. Belangrijk is om authentiek en dicht bij jezelf te blijven. Wat maakt jou uniek en hoe breng je dat in een kort filmpje, de zogenaamde elevator pitch, over?

Lees verder
19 september 2020

Cv versus winkel etalage

Door Loopbaancoach Irène Evereart

Met mijn achtergrond in de modebranche, vergelijk ik een cv graag met een winkeletalage; zoals je voor een etalage in een split second beslist of je de winkel aantrekkelijk genoeg vindt om naar binnen te gaan, zo snel laat je een eerste indruk achter bij de selecteur die jouw cv onder ogen krijgt. Het is de combinatie van de juiste dingen op een aantrekkelijke, doch overzichtelijke manier onder de aandacht brengen. Als iemand geïnteresseerd genoeg is geraakt om je “winkel” binnen te stappen, moet wat je “verkoopt” ook in lijn zijn met je “etalage”. Met andere woorden: de inhoud klopt en je hebt jouw kennis en ervaring voldoende geëtaleerd en beschreven.

Lees verder
5 september 2020

Gratis ontwikkeladvies via subsidie regeling Nederland leert door

Wil jij stilstaan bij je huidige loopbaan en toekomstige carriere mogelijkheden? Zit jij zonder werk en wil je weer aan de slag of zoek je ander werk? De regeling NL leert door helpt je op weg. Zo kun je bij Loopbaanhuis een gratis ontwikkeladvies krijgen van een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Het ontwikkeladvies bestaat uit vier gesprekken en brengt jouw arbeidsmogelijkheden in kaart. We staan stil bij jouw vragen ten aanzien van jouw loopbaan. Aan de hand van een arbeidsmarktscan krijg je zicht op welk werk bij jouw wensen en ervaring past.

Lees verder
15 juli 2020

Ken je jezelf? Houd jezelf eens de spiegel voor...

Interview met Elles van der Meer – loopbaancoach en assessment specialist

Wat is een assessment en wat is hiervan de toegevoegde waarde voor werkgever of werknemer? We vragen het Elles van der Meer, SHL gecertificeerd professional, die in haar functie al vele assessments heeft afgenomen. Wat is of waaruit bestaat een assessment?
Een assessment is een objectiveringsinstrument waar wij door middel van een persoonlijkheidsprofiel, aangevuld met een motivatieprofiel en capaciteitentoetsing de persoonlijkheidskenmerken bespreken die je laat zien in een werksituatie.

Lees verder
Top